Trasa Łódź-KrynicaZdrój

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mateusz1233322
    Classic
    • 2012
    • 10

Trasa Łódź-KrynicaZdrój

przemik, tak to się kształtuje:

Log (0 - 004)
    Log (0 - 001,023)
    Log (0 - 001,004)
    Log (0 - 001,008)

statyczne
    Log (0 - 013,013)
    Log (0 - 023)
  • witachu
    L&K
    • 2011
    • 1319

Trasa Łódź-KrynicaZdrój

tak jak w temacie. zapytuję sie was koledzy jaką drogą najlepiej tam dojechać, jade w tym kierunku pierwszy raz i nie bardzo się orientuje. Według mapa targeo proponowana trasa to przejazd przez Piotrków tryb->Przedbórz->Włoszczowa->Jędrzejów->DZiałoszyce->Kazimierza Wielka->Szczurowa->BRzesko->Nowy Sącz->Krynica

Czy jest to dobra droga. nie natknę się na jakies roboty drogowe i korki z tym związane. chodzi mi bardziej o te okolice już za piotrkowem w kierunku krynicy. Czy może ktoś z was zna lepszy wariant. Termin wyjazdu to najprawdopodobniej środa koło godziny 4 rano.

Wszelkie sugestie mile widziane
    OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
    (znajdź również na fb)

Komentarz

• 4x4BKF
      L&K
      • 2010
      • 1279

Nie baw się w jazdę dziurami typu Włoszczowa, Kazimierza.

Wal do Piotrkowa, w Piotrkowie odbij na Kielce - droga równa, szeroka z poboczami. Do godziny szóstej będziesz w Kielcach.
      Potem z Kielc jedziesz na Tarnów. Przejazd przez Kielce z racji tego że jest dużo dróg w remoncie nie należy do najprzyjemniejszych, ale sprawnie i szybko pójdzie.
      Za Kielcami 5-6km słabszej drogi, a od Bilczy przez Chmielnik, Busko aż do Szczucina gdzie jest most na Wiśle masz drogę równą jak stolnica z szerokimi poboczami.
      Od Wisły do Dabrowy Tarnowskiej kilka km słabszej drogi, przejazd przez Tarnów spoko, a potem już prosto na Krynicę. Tuż przed Krynicą kilka serpentyn pod górę, potem już zjazd do celu podróży.
      4x4

Komentarz

• Kiniu
        RS
        • 2010
        • 1746

witachu polecałbym Ci w Dąbrowie Tarnowskiej odbić na Wojnicz (ja tak zawsze pomykam), nie będziesz się przebijał przez centrum Tarnowa. Od Sącza na Krynicę masz już ścieżkę gitarową :wink:

Komentarz

• witachu
          L&K
          • 2011
          • 1319

4x4BKF, dzięki kolego w takim razie tak bede się kierował co prawda pora mojego wyjazdu może sie zmienic ze srody rano na wtorek po południu ale mysle ze nie bedzie miało to az takiego wielkiego wpływu tym bardziej ze nie spieszy mi się

DZięki

(znajdź również na fb)

Komentarz

• bl
            Rider
            • 2009
            • 389
            • BMW
            • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez 4x4BKF
            Nie baw się w jazdę dziurami typu Włoszczowa, Kazimierza.

Wal do Piotrkowa, w Piotrkowie odbij na Kielce - droga równa, szeroka z poboczami. Do godziny szóstej będziesz w Kielcach.
            Potem z Kielc jedziesz na Tarnów. Przejazd przez Kielce z racji tego że jest dużo dróg w remoncie nie należy do najprzyjemniejszych, ale sprawnie i szybko pójdzie.
            Za Kielcami 5-6km słabszej drogi, a od Bilczy przez Chmielnik, Busko aż do Szczucina gdzie jest most na Wiśle masz drogę równą jak stolnica z szerokimi poboczami.
            Od Wisły do Dabrowy Tarnowskiej kilka km słabszej drogi, przejazd przez Tarnów spoko, a potem już prosto na Krynicę. Tuż przed Krynicą kilka serpentyn pod górę, potem już zjazd do celu podróży.
            Zeby ominac Tarnow proponuje w Dabrowie odbic w prawo na Wojnicz->Jurkow->Nowy Sacz i jedyna droga na Krynice

Kiniu, 2min po tobie

Komentarz

• witachu
              L&K
              • 2011
              • 1319

Kiniu, dzięki za podpowiedz

A swoją drogą tak sobie pomyslałem ze można by tu na forum założyć taki topic aby kazdy mógł sie zapytac o droge. oczywiscie wiem, kazdy ma mapę, navi ale sytuacja na naszych drogach jaka jest kazdy widzi. napewno są wsród nas osoby które sporo jeżdża po kraju i są bardziej na bierząco i moga podowiedzieć, zasugerowac jakąs droge itd. Na forum juz pojawiały sie już kilka razy tematy podobne do tego ( w tym moje dwa) wiec mozna by to wszystko w jeden zebrać ale to juz sprawa do przemyslenia i dla moderatorów

[ Dodano: Nie 09 Paź, 11 20:14 ]
              bl, fakt 2 min to po Kiniu, ale również dzięki

(znajdź również na fb)

Komentarz

• Kiniu
                RS
                • 2010
                • 1746

bl :diabelski_usmiech

witachu jak się pogubisz w drodze :wink: to wal do mnie na komórę - chętnie pomogę.

Poszło PW :!:

Komentarz

• witachu
                  L&K
                  • 2011
                  • 1319

Kiniu, dzięki.

A z tym topiciem o ktorym mówiłem wcześniej. To ogólnie kazdy mółby cos napisać dodać od siebie, pomóc drugiem itd Skoro jest topic o polecanych barach, knajpach, zajazdach na - ogólnie o gastronomi przy drogach to można by moze taki dołączyć
                  Ale to tylko taka moja luźna propozycja

(znajdź również na fb)

Komentarz

• 4x4BKF
                    L&K
                    • 2010
                    • 1279

Zamieszczone przez Kiniu
                    witachu polecałbym Ci w Dąbrowie Tarnowskiej odbić na Wojnicz (ja tak zawsze pomykam), nie będziesz się przebijał przez centrum Tarnowa. Od Sącza na Krynicę masz już ścieżkę gitarową :wink:
                    Ja zawsze wlatuje do Tarnowa, na pierwszym skrzyżowaniu przy stacji Shell skręcam w lewo i lecę caly czas główna trasą aż do odcinka A4. Potem w prawo i kilka km do zjazdu na N.Sącz/Grybów?Krynicę.
                    4x4

Komentarz

• bl
                      Rider
                      • 2009
                      • 389
                      • BMW
                      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

4x4BKF, nadkladasz i czasu i km. Skrecajac szybciej w Dabrowie na Wojnicz dolatuje sie do skrzyzowania z 4, ktora sie przecina i przez swiatla prosto do Jurkowa.

Komentarz

• witachu
                        L&K
                        • 2011
                        • 1319

w jedną strone sprawdze jeden wariant a w druga drugi i obczaje którędy lepiej

(znajdź również na fb)

Komentarz

• kowal 2002
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 5161

Ja jeżdżę tak jak kolega 4x4BKF ( przy Shellu w lewo i dalej na 4 ). A jak jedziesz sam i lubisz serpentyny to za Tarnowem skręcasz z "4" na Grybów i przed Mochnaczką będziesz miał piękny "OS" do zaliczenia...
                          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• lend
                            Rider
                            • 2007
                            • 463

Re: Trasa Łódź-KrynicaZdrój

Zamieszczone przez witachu
                            Piotrków tryb->Przedbórz->Włoszczowa
                            Czy jest to dobra droga. nie natknę się na jakies roboty drogowe i korki z tym związane. c
                            Ta droga odpada, za Piotrkowem na zjeździe na Przedbórz sa ogromne roboty drogowe i dalej na Przedbórz robią non-stop mijanka za mijanką i droga zryta niesamowicie , szkoda czasu i auta.
                            MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• witachu
                              L&K
                              • 2011
                              • 1319

kowal 2002, z tymi serpentynami to akurat mi nie przeszkadza zobacze jak bede jechał, ale dzięki za te informacje

lend, również dzięki za info

w sumie to bede robił te trasę dwa razy. ten pierwszy jutro a drugi za miesiąc więc mysle ze poznam troche te okolice i drogi

(znajdź również na fb)

Komentarz

• lend
                                Rider
                                • 2007
                                • 463

witachu, Jesli chcesz jechać przez Przedbórz to tylko autostradą na Kamieńsk i w lewo na Gorzkowice. Trasa Piotrków-Włodzimierzów-Przedbórz do totalna masakra chyba że masz czołg :lol:
                                MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• witachu
                                  L&K
                                  • 2011
                                  • 1319

lend, czołgu nie mam ;p chociaz na te nasze drogi czasem by się przydał ale moze jak zaciśniemy zeby i troche poczekamy jeszcze to doczekamy sie troche lepszych dróg tak jak mówiłem wczesniej do Krynicy bede leciał bez kombinacji tak jak wczesniej pisali do Piotrkowa i na kielce a w drodze powrotnej bede miał wiecej czasu na zwiedzanie

(znajdź również na fb)

Komentarz

Pracuję...